Aktuell & Planerade kullar 2021

I - Kullen född 2021-02-02

Denna sida kommer att handla om vår kommande I-kull och här lägger vi ut hälsa på föräldrar och annat smått och gott som man kanske önskar veta som blivande valpköpare. Längre ner finns även en blogg och bilder mm på tidigare kullar från Katie och när valparna kommer så kommer såklart massor av bilder läggas in :) 

VALPBLOGG klicka här.....
I kullens egna sida klicka här ....

För intresseanmälan utav en valp ur denna kombination går det fint att skicka lite information om er och vad ni kan erbjuda valpen för framtid. 
Kontakt clezels@hotmail.com
Vänligen Marita Clezel´s I-kull Valpar väntas runt Alla hjärtans dag 2021

Om vår uppfödning

Hos oss sker uppfödning i mycket liten skala och varje kull planeras mycket noga och sker helt inom SKKs (Svenska Kennelklubben) och rasklubben CCCs (Chinese Crested klubbens ) regler.
Valparna bor från början tillsammans med oss i vårt sovrum för att senare flyttas ut till hemmets aktiviteter så de blir vana vid dammsugare, kastrull slammer mm.
Kennel Clezel´s är en godkänd kennel hos FCI, Svenska kennelklubben och Chinese Crested klubben samt att jag har godkänt  uppfödare diplom . 
Under åren har det även blivit en hel del genetiks kurser och föreläsningar. mm. man blir aldrig fullärd. 
Vårt stora intresse är resa på utställningar  och att spåra. Denna ras är helt fantastisk och kan så mycket mer än man tror,  de är alltid pigga på nya upptåg och älskar att få åka bil likaväl som att slappa framför kaminen eller i soffan.


Katies ålder 

Då Katie är över 7 år krävs det ett hälsointyg av veterinär som visar att hon är pigg och fräsch för att bära och ta hand om sina valpar, självklart är detta gjort och intyget finns att visas upp om så önskas. Katie är pigg och stark och i Augusti slutförde hon sitt Viltspårs Championat i skog och mark.

Clezel´s Extra Sweet Magic  - Katie 

INTCH(FCI)  SEUCH  SEVCH  DKCH  VDHCH  CERCH  LVCH  LTCH  BGCH VDHJCH  CERJCH 
Crufts qualified 2018  Saarland Sieger 2017  Neunkirchen Sieger 2017 
 Rostock JW 2014. 
Lifetime qualified at Crufts.BPH 
Svensk Viltspårs Champion   &  BPH med godkänt skott 

Hälsa

04.12.2020 Hälsa besiktning inför parning UA 
17.11.2020 ögonlyst  UA - Inga blåsljud
16.04.2019 ögonlyst UA - Inga blåsljud 
17.07.2017 ögonlyst UA -   Inga blåsljud 
28.08.2015 ögonlyst UA - Inga blåsljud
Patella 0/0
PRA-prcd clear
PLL clear
DM Clear
CMSD clear

Crestilux absolutely Alright - Harley 

INTCH (FCI)  NORDCH  SEUCH  DKCH  NUCH  FINCH  BGCH  BGGRCH  BALKAN CHAMPION  EECH  LVCH  VDHCH  VDHJCH  CERJCH  BALTJCH  LTJCH EEJCH   LVJCH Amber Coast Winner 2017 Amber Winter Winner 2017 German BISS Junior 2016  Lifetime qualified at Crufts.
BPH med godkänt skott

Hälsa

26.07.2017 ögonlyst UA - Inga blåsljud 
13.03.2019 ögonlyst UA - Inga blåsljud
13.05.2010 ögonlyst UA - Inga blåsljud
Patella 0/0
 
PRA-prcd Clear
PRA-rcd3 Clear
PLL Carrier
DM Clear
CMSD Clear


Vad ingår när man köper valp av oss

Alla valpar är besiktigade och intyget är aldrig äldre än 1 vecka. De är även vaccinerade mot kennelhosta och Parvo samt chipmärkta. De har stamtavla och är registrerade på SKK svenska kennelklubben och de är valpkulls försäkrade i AGRIA djurförsäkringar.
Valp paket följer med / valpmat de är vana vid, filt med lukt från mamma och syskon och del annat kul. 

Alla valpar säljs som sällskapshundar och vi ser det som en bonus om ni vill ställa ut eller meritera era hundar på annat vis så som nosework, spår, agility mm. Det har visat sig att Katie nedärver ett stort intresse för sådana här aktiviteter. Vi har Inga tävlingskrav men lite kul och framförallt ett kärleksfullt hem vill alla hundar ha. Jag finns alltid här för er om ni behöver hjälp eller fråga något. 

Blogg från planering till flytt  - Katie & Harley

Katies tidigare kullar 

Katie har tidigare fått 2 kullar och då hon är  7 år så har vi varit och fått ett hälsointyg hos veterinären att hon är pigg och fräsch för att kunna ta han om sina valpar utan att riskera sin hälsa. Första kullen fick hon så sent som nästa 5års åldern, vi väntade då hon var så barnslig... det visade sig vara rätt för just henne, Katie är en otroligt stabil mamma som välkomnar glatt de som vill hälsa på hennes små. 
Vi släpper dock inte in någon till vår flock fören kullen är 3 veckor på grund av infektions risk. 


Hur vi kommer göra nu när vi har Covid 19 har vi inte kommit fram till riktigt ännu, men idag är de flesta vana vid Skype, FaceTime mm så visst går det att ordna så ni kan få kika på de små tidigare än man har kunnat eller tänkt på innan vi hade Covid.

G-kullen - 1Puffhane 2 Pufftikar 3 Nakentikar
H - kullen 1 Puffhane 5 Nakenhanar 1 Nakentik Här är det 6 killar och en tik