Valpens utveckling 2-4 veckor

Två till fyra veckor = Övergångsfas
Nu utvecklas valpens hjärna och sinnen snabbt. Efter 12-13 dagar öppnar valpen ögonen och efter 15 dagar är ögat utvecklat. När valpen är fyra veckor har den fullt utvecklad syn och när den är fem veckor känner den igen sin mamma och sina syskon med synen. Efter 12-14 dagar öppnas öronen och valpen reagerar för höga ljud. Vid tre till fyra veckor hör den som en vuxen hund.
Beteenden: Sociala beteenden börjar utvecklas. Valpen undersöker syskonen. Den börjar vifta på svansen. Den leker med sina syskon. Valpen kan skälla och börjar stå och gå. Den börjar tigga mat.
När jag kommer till lådan så vaknar de och vill hälsa.. nu börjar den mest underbara tiden och det blir mycket gos och kel.
När de är ca 3v så kommer de att få flytta ut i hemmet till en valphage som kommer att byggas ut successivt. De kommer att fortsätta sova med oss på nätterna.  Hilda 2 veckor

Pufftiken som kom ut som nr 1 var störst men idag har hon samma storlek som de andra.Hennes namn kommer tillsvidare vara Hilda så får vi se sen beroende om hon skall stanna eller flytta till ett av de fina  hem som väntar på att jag skall bestämma mig för vilken tik som skall stanna kvar i kenneln hos oss. 
Hildas kennel namn är Clezel´s I´m Absolutely Magic.


*Födsel vikt på Hilda var 194gr och vid 2v och 2 dagar 434gr.
IMG_1142PNG

Indy 2 veckor

Fotografering av valpar...
Igår var Soile från kennel Crestilux här, hon en nära fin vän till mig samt att hon är ägare till pappa Harley - Crestilux Absolutely Alrigth. 
Det blev nästan 1000 kort, lätt gjort när man har roligt. Det tar lång tid att gå igenom och välja ut kort, under veckan kommer jag att presentera dem en och en. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Först ut med egna bilder är Indy hans kennel namn är Clezel´s I´m Winter Magic. Indy kommer att flytta till Skåne där han kommer få leva loppan. 


*Födsel vikt på indy var 174gr och idag 2v och några dagar ligger matchvikten på 371gr.
Indy föddes som nr 5 i kullen.
IMG_1127PNGValpens utveckling 1-2 veckor

Fram till två veckor den Neontala fasen

Valpen varken ser eller hör i denna ålder så ögon och öron är ännu stängda men den kan ändå reagera för kraftiga ljud eller starkt ljus. Valpen behöver mat, sömn, skydd, värme och är helt beroende av mamman. 

Valpen reagerar för värme, kyla och lukter. Tiken masserar valpen genom tvättning så att den tömmer tarmen och urinblåsan.
Beteenden: Kravlar i cirkel, vaggar med huvudet, sugbeteende, mjölktrampar och kan pipa/skrika.

Katie tar lite pauser nu och lägger sig i min säng bredvid valplådan så hon kan ha full koll på läget. Det är skönt för henne att ligga och mysa och vila en stund från de små.

Klorna är även klippta för första gången på de små :) 

1 vecka idag

Hipp hipp hurra idag är ni 1 vecka redan och helt underbara.

Jag har inte bestämt kennel namn på alla ännu eller jo jag har namnen klara men jag vet inte riktigt vilken av tikarna som skall få sina tiknamn.

  • Pufftik:1 / Högst upp till vänster - 
  • Nakenhane:2 / Högst upp i mitten -  Clezel's I´m The Magic Frostman
  • Pufftik:4 / Högst upp till höger - Clezel´s Itsy Bitsy Magic
  • Nakenhane:7 Mitten till vänster - Clezel's Ice´N Magic
  • Puffhane:5 Mitten till höger - Clezel's I´m Winter Magic - Indy 
  • Pufftik:3 Nere till vänster - 
  • Puffhane:6 Nere till höger -  Clezel's It's Magic 

De 2 naken hanarna finns ev tillgängliga till rätt hem. 
IMG_1097 3jpg